De namen van de nieuwe wethouders zijn bekend.

De namen van de nieuwe wethouders zijn bekend.

We wisten er al twee, Jacobien van Boeijen zou blijven zitten namens Groen Links en Niels Bonenkamp zou Heinrich opvolgen als VVD wethouder.

Nieuw is de naam namens D66, het is Bas ten Have uit Uitdam. Bas is getrouwd, heeft twee zoons en heeft commerciële economie gestudeerd in Amsterdam. Bas is geen onbekende in de Waterlandse en Zaanse politiek en is raadslid en wethouder voor de partij geweest in Waterland. Hij stopte daar mee toen hij het niet voor elkaar kreeg om de gemeente Waterland te laten fuseren met de randgemeentes. Momenteel is Bas nog voorzitter van de Stichting WelzijnWonenPlus en van de Adviesraad Sociaal Domein in de Gemeente Waterland. D66 Landsmeer is verheugd dat hij die betrokkenheid nu wil inzetten voor onze gemeente.

Niels kwam 35 jaar geleden vanuit het verre Brabant naar Amsterdam en woont al geruime tijd in Landsmeer. 10 jaar terug hoorden we voor het eerst van hem als politicus in ons dorp. Nadat hij aan het wethouder vak gesnuffeld had in Oostzaan is hij nu terug in Landsmeer als wethouder.

Jacobien woont inmiddels 12 jaar in Landsmeer en is de wethouder die bleef zitten namens Groen Links. GroenLinks Landsmeer kent Jacobien als een verbindend persoon die ook in roerige tijden de ander ziet staan. Ook heeft zij zich de laatste maanden laten kennen als iemand die duurzaamheidsambities handen en voeten kan geven en het contact met bewoners zoekt.