De nabeschouwing met Rinus Israël: Nederland – Senegal

De nabeschouwing met Rinus Israël: Nederland – Senegal

Het WK voetbal is begonnen en de LOL gaat daaraan aandacht besteden. Na elke wedstrijd van het Nederlands elftal komen we met een nabeschouwing door een Landsmeerder die zelf 47 interlands op zijn naam heeft staan: Rinus Israël, wie kent hem niet.

Toch nog even, voor de jongeren onder ons, een stukje Wikipedia:

Rinus Israël begon zijn voetbalcarrière bij DWV en werd met DWS landskampioen in 1963/64. In dit elftal speelde ook Joop Burgers, zijn zwager, en tevens oud-international. Israël stapte over naar Feyenoord, waar hij als speler zijn grootste successen beleefde met driemaal een landskampioenschap, eenmaal de KNVB beker, de Europacup I, de UEFA Cup en de wereldbeker voor clubteams.

Tijdens de finale van de Europacup I in 1970, tegen Celtic, scoorde hij een van de twee Rotterdamse doelpunten. Na zijn vertrek bij Feyenoord speelde hij nog een seizoen bij Excelsior (seizoen 1974/75) en werd hij verkozen tot Nederlands speler van het jaar. De laatste zeven jaar van zijn actieve spelerscarrière speelde hij bij PEC Zwolle (seizoen 1975/76 tot en met seizoen 1981/82).

De opnames werden gemaakt door Ron Heerings op de favoriete hangplek van Rinus: de fietsenzaak van Dral.