De boerderij dichterbij. Open dag op De Marsen

De boerderij dichterbij. Open dag op De Marsen

Op zaterdag 11 maart organiseert de Stichting Vrienden van De Marsen een open dag.

Op de open dag, die georganiseerd wordt door de recent opgerichte Stichting Vrienden van de Marsen, kunnen bezoekers (opnieuw) kennis maken met de zorgboerderij én met de stichting zelf.

Tijdens de open dag kan iedereen van jong tot oud de boerderij van dichterbij  beleven. Doe dus mee met een rondje boerderij, ontdek het Scharrelerf, help mee met het vlechten van een wilgentenentuintje, geniet van koffie met eigengebakken taart geserveerd door hulpboeren, knutsel met kaardenbol en wol en geniet bijvoorbeeld van de overheerlijke Marsensoep.

De stichting hoopt tijdens de open dag samen met het zorgteam en hulpboeren veel mensen te ontmoeten. Ook als het weer wat minder is, zijn er genoeg binnenruimtes om te ontdekken. Laarzen en kleren waar je vies in mag worden, zijn aan te bevelen. Voel je welkom en geniet.

10:30-15:00 uur. Locatie: Zorgboerderij De Marsen, Pikpotweg 1, 1121 HZ Landsmeer (in Het Twiske)

Voor degenen die op 11 maart verhinderd zijn, maar wel een steentje bij willen dragen: kijk op  https://vriendenvandemarsen.weebly.com/ voor contactgegevens. De stichting is namelijk ook op zoek naar vrijwilligers en donateurs.

 

Wat doet de Stichting Vrienden van de Marsen?

De stichting heeft als doel het zorgteam en de hulpboeren van zorgboerderij De Marsen financieel te ondersteunen bij culturele en educatieve activiteiten. Ondersteunen daar waar vanuit de zorggelden geen budget voor is. Bijvoorbeeld extraatjes voor op een excursie of dagje uit.

Daarnaast wil de stichting mensen uit de buurt en verdere omgeving een gastvrij onthaal gaan bieden bij De Marsen. Ook al staan er hekken om het boerenerf omdat de veilige omgeving voor de hulpboeren gewaarborgd moet zijn, er zijn zeker mogelijkheden voor geïnteresseerde bezoekers (jong en oud) om de sfeer en het werk van boerderij, hulpboeren en boerderijdieren van dichtbij te proeven. De nieuwe stichting heeft diverse plannen om de publieke toegankelijkheid van de Marsen te vergroten binnen de grenzen van wat de zorgfunctie toelaat. Die plannen zal de Stichting dus  presenteren  op de open dag.