De allerlaatste voorstelling van EigenWijsjes: Allemaal poppenkast

De allerlaatste voorstelling van EigenWijsjes: Allemaal poppenkast

Na ruim 7 jaar kindertheater, presenteert EigenWijsjes op zondag 5 november om 10.00 uur de allerlaatste theatervoorstelling voor kinderen: Allemaal Poppenkast (3-9 jaar).
In de afgelopen jaren speelde Koos van Poppentheater Jacobus Wieman twee keer eerder voor EigenWijsjes in Landsmeer, met de voorstellingen Een Thuis Voor Muis en Zeven Kikkertjes.

In Allemaal Poppenkast ontstaat een geheel eigen wereld in de poppenkast, ouderwets in de geest van Jan Klaassen maar dan zonder Jan Klaassen en mét Koos en het lieve jongetje met blonde krullen, Erik. Samen doen ze er alles aan om spannende avonturen tot een goed einde te brengen. Verschillende figuren en verhalen brengen leven in de brouwerij, waarin de eeuwige strijd tussen goed en kwaad zich afspeelt. De slechteriken zijn klassiek herkenbaar maar ook eigentijds eigenwijs en nog altijd passend in deze tijd van games en 3D-films.

De voorstelling is vol met improvisatie en gelegenheid voor de kinderen om te reageren. De poppen vertellen samen het verhaal, zingen liedjes en leveren commentaar op hun bespeler en elkaar, hierdoor verandert soms zomaar de loop van het avontuur.

Kinderen genieten ervan dat Koos foutjes maakt of onhandig doet, waar zij het toch al echt beter weten. En ze volgen ademloos wat er allemaal in de poppenkast gebeurt. Wat oudere kinderen zien de andere kant van het verhaal en komen in contact met de theatrale aspecten en de kunst van improvisatie. Kortom, het poppentheater leeft!

De voorstelling is op zondag 5 november om 10.00 uur in Dorpshuis Het Wapen van Landsmeer. De deur opent rond 9.45 uur en de prijs is €7,50 per kind en €5,00 per begeleider.
Wil je graag met je kind(eren) naar de voorstelling maar lukt dit financieel niet, of ken je een gezin in deze situatie en gun je het ze zo? Neem dan gerust contact op, ook bij deze laatste voorstelling  worden met liefde een aantal kaartjes weggegeven.

Reserveer jullie plekje via alieke@eigenwijsjesvoorkinderen.nl of app Alieke op 0648509814.

Met deze voorstelling komen de openbare voorstelling van EigenWijsjes ten einde. Incidenteel, op verzoek en op projectbasis zal Alieke zich nog bezig houden met theater voor kinderen. Dus blijf EigenWijsjes in de gaten houden op Facebook.