Danny Bakker en Jim Walraven nieuwe hoofdtrainers SC Purmerland

Danny Bakker en Jim Walraven nieuwe hoofdtrainers SC Purmerland

SC Purmerland heeft de technische staf rond gekregen nadat zij abrupt op zoek moesten naar nieuwe hoofdtrainers. Voorzitter Simon Bosschieter meldt dat de club trots is dat ze met het aanstellen van Danny Bakker, Jim Walraven en Hans Schoonheim drie rasechte Purmerlanders heeft aangesteld.

Danny Bakker en Jim Walraven worden de hoofdtrainers en zullen het eerste elftal gaan begeleiden, Hans Schoonheim zal hen assisteren en het tweede elftal gaan begeleiden.

Danny Bakker heeft recent zijn UEFA-C papieren behaald en is al jarenlang in verschillende functies betrokken bij de club. Afgelopen seizoen was hij assistent-trainer bij de selectie en verantwoordelijk voor het tweede elftal. De afgelopen weken heeft hij na het plotselinge vertrek van de vorige hoofdtrainers de selectie bij elkaar weten te houden. Verder wist Bakker dertien nieuwe spelers binnen te halen voor de club. De selectie daardoor in de breedte sterker  geworden.

Met Jim Walraven haalt Purmerland een ervaring kracht binnen. Jim is opgegroeid in Purmerland, zette zijn eerste voetbalstapjes bij SC Purmerland en speelde daar in het eerste, tweede en derde elftal. Later heeft hij ook zijn trainerspapieren mogen halen bij Purmerland en daar is  zijn trainerscarrière ook begonnen.  Als trainer bij Purmerland de B1 en de A1 met succes getraind. Hierna is Walraven bij verschillende clubs en op verschillende niveaus actief geweest onder andere FC Uitgeest, EVC en RKAV Volendam. En nu dus terug op het oude nest.

Hans Schoonheim heeft heel wat jaren onder de lat gestaan bij het 1e van SC Purmerland. Na zijn spelerscarrière ook zijn trainerspapieren mogen halen bij Purmerland. Met het eerste van Purmerland behaalde hij de historische promotie mogen behalen naar de zondag vierde klasse waarna hij daarna SSV 1 heeft getraind.

Naast Danny, Jim en Hans bestaat de technische staf uit assistent-trainer Mark Roest en verzorger/hersteltrainer Almo van Roijen.

Met het aanstellen van de technische staf en de aanvulling van de selectie ziet het negentigjarige SC Purmerland het komend seizoen positief tegemoet en wil het zich in het bovenste deel van de competitie nestelen.