D66 nodigt ‘landelijke’ partijen uit om coalitievorming te bespreken

D66 nodigt ‘landelijke’ partijen uit om coalitievorming te bespreken

De kenners verwachtten het al. D66 Landsmeer bracht zojuist een persbericht uit waarin partijleider Mandy Elfferich laat weten het initiatief te nemen tot het vormen van een nieuwe coalitie.

“Het is hoog tijd voor verandering”, aldus Elfferich. “Wij kunnen daarom niet anders dan de verantwoordelijkheid te nemen die er van ons wordt verwacht. We nemen het initiatief om tot een stabiele meerderheidscoalitie te komen en zullen de komende week de Landsmeerse VVD, GroenLinks, PvdA en CDA uitnodigen om daarover met elkaar in gesprek te gaan.”

Elfferich: “Ik heb goede hoop dat we met deze partijen een stabiele coalitie kunnen vormen waarin we met onderling respect samenwerken op basis van vertrouwen en integriteit. Inhoudelijke verschillen mogen er zijn. Sterker nog, die moeten er zijn. Het uitgangspunt is immers altijd hetzelfde: een gemeente die een fijne en gezonde leefomgeving biedt voor al haar inwoners. Dat bereik je alleen maar met een brede vertegenwoordiging.”

Gisteren liet Axel Damme van Lokaal Landsmeer in de raadsvergadering ook al weten het initiatef te willen nemen voor de vorming van een coalitie. Dat zou de tweede keer zijn, want Lokaal Landsmeer kreeg als de grootste partij deze zomer al een kans. Maar zoals bekend is de door Lokaal Landsmeer geleide coalitie al na een half jaar geklapt.

D66 voelt zich nu kennelijk vrij om als tweede partij het initiatief naar zich toe te trekken. Het streven van Elfferich is om op korte termijn tot overeenstemming te komen.

Foto: Marcel Molle