In september start in Landsmeer de tweede cursus Cognitieve Fitness. Speciaal voor iedereen die lichaam en geest fit wil houden. Deze cursus van Team Sportservice richt zich op het behoud en de verbetering van zowel de fysieke als cognitieve fitheid. Om kennis te maken met de cursus is er dinsdag 29 augustus een gratis introductieles. Bent u er ook bij?

Waarom deelnemen?
Heidy Gobes, buurtsportcoach gemeente Landsmeer: ‘Er wordt heel veel onderzoek gedaan naar de hersenen. Uit dat onderzoek blijkt dat beweging heel goed is voor de hersenen. Bewegen zorgt er namelijk voor dat er stofjes in uw lichaam worden aangemaakt die nodig zijn voor de aanmaak van nieuwe hersencellen en bestaande hersencellen te beschermen. Sporten zorgt ook voor een verhoogde hartslag, waardoor er meer zuurstof in de hersenen komt. En uw hersenen krijgen voldoende voeding, zodat u zich goed kunt concentreren en nadenken. Misschien een technisch verhaal, maar de conclusie is dat een combinatie van ontspanning en inspanning heel belangrijk is voor jong en oud.’

Eigen niveau
De deelnemers worden begeleid door professionele mensen. Zij zijn opgeleid en hebben veel ervaring in het vak. Diverse oefeningen worden op meerdere niveaus aangeboden, iedereen kan dus op eigen niveau meedoen! Bij de cursus krijgen de deelnemers een werkboek en gaan ze samen met de trainer dieper in op onderwerpen zoals lichaamsbeweging, voeding, nachtrust, ontspanning en stress en het prikkelen van zoveel mogelijk zintuigen.

Voorjaar
Afgelopen voorjaar hebben 6 deelnemers uit Landsmeer deelgenomen aan de eerste cursus. De bevindingen en effecten van de cursus waren enorm positief. Gobes: ‘De deelnemers gaven aan in het dagelijks leven veel baat te hebben gehad bij de cursus. En vonden het geweldig om de cursus te volbrengen. Wij hopen natuurlijk op veel aanmeldingen. Iedereen is van harte welkom!’

Introductieles
Dinsdag 29 augustus is er een gratis introductieles in de Sporthal van Landsmeer van 10.00 tot 11.30 uur. U ontmoet hier de trainer en maakt kennis met de trainingsmethodes. De cursus gaat door bij minimaal 12 deelnemers en maximaal 16 deelnemers. Deze start op dinsdag 5 september. Denk eraan om tijdens de introductieles een flesje water mee te nemen, lekker zittende kleding en sportschoenen voor binnen te dragen.

Kosten
De introductieles is gratis inclusief gratis koffie. De kosten voor de cursus zijn €69,- inclusief cursusboek, materialen en koffie/thee na afloop, voor eigen rekening.

Meer info en aanmelden
Wilt u zich aanmelden of meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Heidy Gobes van Team Sportservice, [email protected] of 0229-287700/ 06-21655025.