Buurtschouw verkeersveiligheid Havenzathe

Buurtschouw verkeersveiligheid Havenzathe

Vrijdagmiddag 17 maart vond op initiatief van Mandy Elfferich (D’66), Rolf van Soest (Lokaal Landsmeer) en Niels Bonenkamp (VVD), alle drie woonachtig in de wijk Havenzathe, een  buurtschouw plaats. De directe aanleiding is het nare ongeluk van Rosa Visser op  Brederode van vier weken geleden.

Het doel was om met mede wijkbewoners  op locatie in gesprek te gaan over de verkeersveiligheid voor met name (kleine) kinderen in de  voetgangersgebieden en op de pleintjes in de wijk. Mogelijk andere zaken of problemen konden de bewoners ook aan de gemeenteraadsleden kwijt.

Aan het eind van de buurtschouw spraken wij met de vader van Rosa Visser over het nare ongeluk.

Mandy Elfferich, Rolf van Soest en Niels Bonenkamp vertelden veel informatie te hebben opgehaald die zij in de komende tijd zullen omzetten in een aantal gerichte vragen aan het  college van burgemeester en wethouders met als doel dat er nagedacht wordt en liefst actie ondernomen, om de verkeersveiligheid in de wijk te verbeteren. En om ongelukken – zoals die met Rosa – in de toekomst  te voorkomen.

En als het aan deze gemeenteraadsleden ligt zullen er in de komende tijd in geheel Landsmeer meer buurtschouwen plaatsvinden.