Buurtbewoners komen in geweer tegen plannen voor de padelbanen.

Buurtbewoners komen in geweer tegen plannen voor de padelbanen.

In het radioprogramma Week-up moest Heb Durf-voorzitter Laurens de Koning zich verdedigen tegen een nogal felle aanval van buurtbewoners in een eerder opgenomen reportage van de LOL. Het gaat over de plannen van de tennisvereniging om een aantal padelbanen aan te leggen.

Padel is een snelgroeiende sport, die vrij snel onder de knie te krijgen is, zo vertelde Laurens de Koning. Het heeft wel wat weg van squash en is makkelijker te leren dan tennis.

Maar rond bestaande padelbanen en plannen voor nieuwe is her en der in Nederland commotie onstaan. Ze produceren namelijk nogal wat geluid; knallen die je krijgt als je met de harde racket tegen de eveneens harde bal slaat. En staan altijd vier spelers tegelijk op de baan en het spel gaat snel. Veel balcontacten dus.

Hoe ver het geliuid draagt, hangt af van allerlei omstandigheden. Daarom zal volgens De Koning eerst een akoestisch onderzoek worden verricht. Dát er padelbanen komen, staat volgens hem nog geenszins vast, maar de tennisvereniging hoopt een modus te vinden waar iedereen tevreden mee kan zijn.

Wim Eijgensteijn, en vertegenwoordiger van de buurtbewoners, uitte zich intussen in tamelijk harde bewoordingen. Volgens hem ligt de tennisclub op “ramkoers” met de buurt.

Voorzitter De Koning betoogde dat het tegendeel juist het geval is. Zo is er woensdagavond 6 december een bijeenkomst bij Heb Durf, waarbij iedereen van harte welkom is. Al eerder ging Heb Durf in de buurt langs de deuren om bewoners in te lichten en te peilen wat ze vinden.

Foto: website Sportnet