Burgemeester ontvangt zeven gouden bruidsparen uit Landsmeer

Op vrijdag 17 april ontving burgemeester Léon de Lange in de Raadszaal van het gemeentehuis zeven echtparen uit Landsmeer die allemaal dit jaar hun gouden bruiloft hebben. Er was koffie en gebak, een prachtige bruidstaart gemaakt door dorpsgenoot mevrouw de Roos.

De burgemeester sprak elk gouden stel persoonlijk toe waarin hij inging op de belangrijkste nieuwswaardige gebeurtenissen tijdens hun huwelijksdag, vijftig jaar geleden. Wat bleek: sommige zaken kunnen we ons nu niet meer voorstellen, andere zijn nog steeds actueel. Na afloop kreeg ieder echtpaar een ingelijste nieuwspagina van hun trouwdag mee, een attent cadeau wat zeer werd gewaardeerd door de jubilarissen.

Het was het derde jaar op een rij dat echtparen uit ons dorp die vijftig jaar getrouwd zijn op deze persoonlijke manier door de burgervader in het zonnetje werden gezet. Het begin van een mooie traditie in een tijd waar lange echtverbintenissen toch wel bijzonder beginnen te worden.

Het was ook een moment om even stil te staan bij de succesformule van een langdurig huwelijk (spoiler alert): geef elkaar de ruimte!

Onder de gehuldigden bevonden zich ook onze eigen cameraman Ron Heerings en zijn vrouw Diny.