Bibliotheek op zoek naar voorleesvrijwilligers

Bibliotheek op zoek naar voorleesvrijwilligers

Bibliotheek Waterland is op zoek naar versterking van de ruim 80 vrijwilligers van de VoorleesExpress en DoorleesExpress.

Vrijwilligers die wekelijks een uurtje naar een vast gezin gaan in Purmerend, Edam-Volendam, Landsmeer of Den Ilp. En die het leuk vinden om kinderen tussen de 2 en 12 jaar de taal te laten ontdekken. Want goed kunnen lezen is de basis voor een kansrijke toekomst.

De VoorleesExpress koppelt vrijwilligers aan een Nederlands of meertalig gezin met kinderen in de leeftijd van de basisschool waar het voorlezen en/of zelf lezen niet vanzelfsprekend is.

Via de VoorleesExpress en DoorleesExpress kun jij, met maar één uurtje in de week, een groot verschil maken voor een kind in je omgeving. Door samen 20 keer te lezen, taalspelletjes te doen en lekker veel te kletsen heb je een meetbaar effect op de taalontwikkeling van een kind.

Met ouders kijk je op welke manier zij mee kunnen doen. Zo maak je samen een feestje van taal.
Bibliotheek Waterland maakt zich al jarenlang sterk voor het bevorderen van leesplezier bij kinderen. Want wie goed kan lezen heeft de toekomst!

Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op www.voorleesepxress.nl en www.doorleesexpress.nl
Voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek met één van de coördinatoren van de Voor- en DoorleesExpress kan je een afspraak maken met Ilonca Erhardt, tel en whatsapp 06-82320102 of e-mail voorleesexpress@bibliotheekwaterland.nl