Beroerde eerste helft bezorgt TopKip Lions eerste verlies

Beroerde eerste helft bezorgt TopKip Lions eerste verlies

Het vrouwenteam van TopKip Lions kampte de afgelopen twee weken al met haar vorm en speelde zeker niet haar beste spel. Dat was wel nodig voor de topwedstrijd tegen medekoploper Grasshoppers. Maar de Landsmeerse ploeg kwakkelde door en stond na de eerste helft al op een vrijwel onoverbrugbare achterstand. In de tweede helft herpakte TopKip Lions zich nog enigszins, maar ging het niettemin toch met een verlies van 73-56 terug naar huis; het eerste verlies dit seizoen.

Voordat TopKip Lions met de ogen kon knipperen stond het al achter met 11-0. Een score van Charlotte van Kleef was de eerste in het kwart, maar bracht geen ommekeer. De Katwijkse ploeg leek geen last te hebben van enige wedstrijdspanning en denderde door. Ook driepunters van Indy le Belle en Epiphany Etienne konden een grote achterstand na 10 minuten spelen niet voorkomen, 25-14.
In het tweede kwart liep Grasshoppers verder uit. De schoten van Grasshoppers vielen goed, terwijl het bij TopKip Lions allemaal wat moeizamer ging. Van het zelfvertrouwen dat in het begin van de competitie van het Landsmeerse team afspatte is momenteel weinig over. Het leek dan ook een hele vervelende avond voor de Landsmeerse ploeg te gaan worden, want met rust stond er een stand van 42-22 op het bord.

De tweede helft begon TopKip Lions veel alerter. Hoewel Grasshoppers de score nog wel opende was het vooral Myrthe den Heeten die TopKip Lions bij de hand nam. Met 7 punten bracht zij de achterstand van de Landsmeerse ploeg terug tot 46-31. TopKip Lions leek er weer in te gaan geloven. De Landsmeerse zone werkte goed en Grasshoppers had moeite met scoren. Dichterbij dan 14 punten verschil kwam TopKip Lions echter niet. Vele wissels zorgden weer voor onrust en onzekerheid en gaven weer ruimte aan de Katwijkse ploeg. En Grasshoppers is te ervaren om die kansen te laten liggen. Na drie kwarten spelen stond het 58-42.
In het vierde kwart leek Grasshoppers aanvankelijk weer snel uit te lopen en binnen enkele minuten stond het 65-42. Een time-out van TopKip Lions hielp ook niet want het werd zelf 70-42. Twee scores van Indy le Belle braken de Katwijkse flow. Met 7 Landsmeerse scores aan het eind van de wedstrijd werd afgesloten met een nog enigszins dragelijk stand, 73-56, maar feit was dat Grasshoppers deze wedstrijd duidelijk de betere partij was.

TopKip Lions staat na dit verlies nu samen met Binnenland op een gedeelde tweede plaats in de dameseredivisie. Volgend weekend speelt TopKip Lions weer een thuiswedstrijd. Zaterdag 4 november wordt om 19.30 uur de nummer 4 in de competitie, Tripe ThreaT, getroffen. Deze wedstrijd is belangrijk in de strijd om plek 2.

Scores: Epiphany Etienne 11, Myrthe den Heeten 10, Indy le Belle 10, Charlotte van Kleef 8, Janna Vogelaar 6, Lindsay Pengel 5, Richelle van der Keijl 4, Lies van Straaten 2

Foto: Wim Kulk