Basketballsters TopKip Lions weten weer niet te winnen

Basketballsters TopKip Lions weten weer niet te winnen

Dat TopKip Lions met zes landskampioenschappen een rijk verleden heeft, is bekend. Zaterdagavond werd het publiek daar nog eens aan herinnerd door een indrukwekkende afscheidsceremonie voor oud-speelster Jildis Pronk, die vorige week op 43-jarige leeftijd overleed.

Oud-speelsters vormden in de middencirkel een kring en voormalig aanvoerster en international Angelique Post sprak ontroerende woorden.

Dit seizoen doen alleen nog de kampioensbanners aan de muur aan het verleden denken. Nog nooit hebben de Lions zo’n slechte start gekend, met nul punten uit zes wedstrijden. Afelopen zaterdag werd opnieuw verloren, ditmaal van Triple Threat uit Haaarlem, dat onder leiding staat van oud-Lions-coach Laki Lakner.

Het werd 76-86. Zoals zovaak begon TopKip Lions sterk. In het derde kwart leidde het Landsmeerse team nog met 57-47, maar liet het vervolgens liggen. Bij aanvang van de vierde periode was de voorsprong geslonken tot 69-67 en in het laatste kwart zakten de Lions volledig weg.

Coach Chris van Kampen zei in het LOL radioprogramma Week-up dat hij begon te twijfelen of zijn team wel goed genoeg is voor het niveau.

Volgende week komt Binnenland uit Barendrecht op bezoek in Landsmeer. Zij bezetten op dit moment de de derde plek op de ranglijst.