Appeltaartconcert bij SamenMeer op donderdag 4 april

Appeltaartconcert bij SamenMeer op donderdag 4 april

Appeltaartconcert bij SamenMeer op donderdag 4 april
In samenwerking met de Stichting Appeltaartconcerten organiseert SamenMeer voor het eerst een Appeltaartconcerten (zie ook de poster in de bijlage).
Michiel Holtrop is oprichter en artistiek leider van de Stichting Appeltaartconcerten. Hij zorgt elk seizoen voor een nieuwe concertreeks, stelt het programma van elk concert samen, nodigt musici uit en speelt zoveel mogelijk ook mee. Er zijn concerten die voor iedereen toegankelijk zijn, zoals deze bij SamenMeer, en ook worden er besloten concerten gegeven zoals bijvoorbeeld in zorginstellingen.

‘Dit is het zinvolste werk voor een musicus: om de mooiste klassieke muziek te spelen voor dankbare (en soms zieke) mensen,’ zegt Michiel. ‘We komen met appeltaart en klassieke muziek naar mensen toe. Want voor ons publiek is het vaak niet vanzelfsprekend om naar een concertzaal te gaan. Zowel onze openbare Appeltaartconcerten als onze besloten Appeltaartconcerten zijn informeel, laagdrempelig, feestelijk en ontroerend. De klassieke muziek komt in deze sfeer goed tot hun recht. Ook voor de musici zijn de Appeltaartconcerten bijzondere gebeurtenissen. Zij hebben hier direct, persoonlijk contact met het publiek.
Uiteraard wordt er na afloop appeltaart geserveerd. De appeltaart staat symbool voor de warme sfeer van de concerten.
Donderdagmiddag 4 april 14:30 uur: Toegang € 5,00, inclusief koffie of thee en natuurlijk appeltaart (om ca. 15.15 uur).

Het ‘Appelfusie-ensemble’ speelt de mooiste klassieke muziek van Schubert, Roukens, Boccherini en Grapelli.
Charlotte Basalo: viool,
Michiel Holtrop: altviool,
Kalle de Bie: cello.

Graag vooraf aanmelden bij SamenMeer, tel. 4824190 of via internet [email protected]