“Amsterdam gaat heus niet zomaar bouwen in het groen”. Een nieuwe LOL-podcast met Jan en Bas Kok

“Amsterdam gaat heus niet zomaar bouwen in het groen”. Een nieuwe LOL-podcast met Jan en Bas Kok

In een nieuwe aflevering van de LOL-podcastserie over de mogelijke fusie van Landsmeer met een andere gemeente spreekt Jan Kok met publicist en naamgenoot Bas Kok. Bas Kok woont in Amsterdam-Noord en is onder meer auteur van het boek Oerknal aan het IJ. Hij geldt als een kenner van Amsterdam en Waterland.

Bas Kok denkt dat een fusie met Amsterdam de beste optie is. “Van alle gemeenten rondom Amsterdam ligt Landsmeer het dichtste bij de Dam, de afstand is maar 4,9 kilometer en veel Landsmeerders zijn op Amsterdam georiënteerd. Als Landsmeer echt een beetje ondernemend denkt, is een fusie met Amsterdam verstandig. Er is een veelvoud aan geld beschikbaar en je kunt profiteren dat je onderdeel wordt van een van de belangrijkste steden van Europa.”

Volgens Bas Kok biedt Amsterdam Landsmeeer ook de beste kans om groen te blijven. “Kijk naar landelijk Noord, een groen gebied vier keer zo groot als Landsmeer. Daar gaat Amsterdam heus niet zomaar bouwen, terwijl Landsmeer zelf wél plannen aan het maken is om te bouwen in het eigen groene gebied.”