AC Waterland kijkt terug op een prachtig Twiskemolenloopseizoen

AC Waterland kijkt terug op een prachtig Twiskemolenloopseizoen

Het  Twiskemolenloop-seizoen is alweer achter de rug. Zondag vond de laatste editie van 2022-2023 plaats. De organisatie kijkt terug op een geslaagd seizoen,.

Nico Hemelaar, de drijvende kracht achter de Twiskemolenloop: “Bij de eerste edities van het seizoen moesten de lopers na de Coronaperiode hun weg weer even terugvinden naar AC Waterland, maar vanaf december waren we elke editie uitverkocht. Om de lopers een optimale wedstrijd te bezorgen hanteren we een maximum van 650 lopers en die geven we dan ook al onze aandacht en zorg. Meer dan 3000 lopers stonden afgelopen seizoen aan de start. Opvallend was het grote aantal parcoursrecords die dit seizoen sneuvelden, vooral op de langere afstanden.”

Jeugd

Keimpe Kemper ging er op de 1500 meter wederom met de winst vandoor in 6:23 minuten. Op de 3 kilometer finishte Maartje Rol als eerste in een tijd van 12:33 minuten. Maartje heeft ook al drie jaar het parcoursrecord van de 1500 meter op haar naam staan, met haar pas 12 jaar gaan we hopelijk nog meer mooie prestaties van haar zien. Als tweede finishte Sam Bolsman uit Landsmeer, hij werd eerste jongen in een tijd van 13:41 minuten.

Benjamin Namane uit Amsterdam was de snelste man op de 5 kilometer in een tijd van 18:20 minuten. “Ik liep eerst achter de nummer 1 maar ik had een bepaalde tijd in gedachten en besefte na 2,5 kilometer dat ik hem voorbij moest als ik mijn tempo wilde vasthouden. Ik wilde onder de 18 minuten lopen. Dat is net niet gelukt, dus ik moet nog eens terugkomen!”

Nathalie Bartels uit Zwanenburg was de snelste vrouw in een tijd van 21:20 minuten.

Parcoursrecords

Ingrid Klaassen startte deze zondag op de 10 kilometer. Ingrid is inmiddels een bekend gezicht op de atletiekbaan van AC Waterland en heeft afgelopen seizoen al twee parcoursrecords verbroken: op de 10 én 16 kilometer. Ook deze zondag liep ze meer dan een halve minuut af van het parcoursrecord, haar eigen record dus, met een tijd van 36:55 minuten. De snelste man op de 10 kilometer was Jacques Tuijp uit Edam, met een tijd van 35:28 minuten. “Het is niet mijn snelste tijd, maar het is een mooie test om te kijken waar ik nu sta, aan het begin van het triatlonseizoen.”

Op de 16 kilometer was de snelste man Rens Dekkers met 57:50 minuten. Jorinde Havinga uit Amsterdam liep een PR met 1:12:53 en was daarmee de snelste vrouw. “Er was regen voorspeld maar tijdens het lopen was het juist heerlijk; een zonnetje en weinig wind.”

Op de halve marathon verbrak Esther Hoezen uit Bennekom met 1:23:34 het parcoursrecord, zij liep bijna een minuut sneller en had hiermee ook meteen een PR te pakken. Oscar Sondermeijer was de snelste man met 1:16:38.

Uitslagen

Alle uitslagen en foto’s kunnen worden teruggevonden op www.twiskemolenloop.nl De volgende Twiskemolenloop is op zondag 2 oktober, de inschrijving is al geopend.